Corona

We blijven volhouden

Op 12 maart kwam er de moeilijke beslissing om het dagverblijf te sluiten en het bezoek aan de  cliënten die hier verblijven te verbieden.  Toch kwam er heel veel  begrip en steun van diezelfde families.  Zij erkennen de noodzaak van de coronamaatregelen en geven blijk van veel vertrouwen.
Deze maatregelen zijn sinds 15 april verlengd tot en met 3 mei.

Ondertussen blijven we onze afspraken strikt naleven.  Van bij de start van deze bijzondere maatregelen is er een grote alertheid!  Tot op dit moment zijn er nog geen coronabesmettingen vastgesteld in Home Marjorie. 

Op bezoek

De aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad om bezoeken onder bepaalde voorwaarden toe te staan kwam als een verrassing aan.  Omdat we vaststellen dat we voorlopig gespaard blijven van een uitbraak van het Covid-virus, gaan we vooralsnog geen bezoek toestaan. We begrijpen allemaal dat cliënten en hun families elkaar hard missen.   Daarom zorgen we regelmatig voor berichten van de woning naar familie, zijn er vele telefoontjes en kan er in drie lokalen geskypet worden. Uiteraard kan je dat niet vergelijken met een echt bezoek, maar het risico is te groot om dit op dit moment onze deuren open te zetten.

En wat erna

Ondertussen bereidt een crisisteam ook de periode voor die na de ‘lockdown’ komt.  Wat gaan we doen als de maatregelen van de overheid systematisch versoepelt worden.  Hoe gaan we de interne werking organiseren, hoe zien we een eventuele opstart van het dagverblijf en de bezoeken, wat met nieuwe opnames, ….

Veel begrip en steun

Het is dankzij de inzet en grote betrokkenheid en bereidwilligheid van onze medewerkers en de steun van familie dat we deze moeilijke periode tot op heden goed doorkomen. 

Maar, we wachten, samen met u wel op betere tijden.  

Bart Corthals